FOTO: U PŠ Domanovići i CŠ Višići obilježen Majčin dan

Piše: Josip Menalo

U mnogim našim školama različitim aktivnostima obilježen je Majčin dan. Za ovaj članak izdvojili smo dva događaja. Priredba u PŠ Domanovići u organizaciji učiteljica razredne nastave i pisanje čestitki i ukrašavanje školskog panoa u CŠ Višići. U PŠ Domanovići bilo je jako zanimljivo. Održana je priredba na koju su pozvane mnoge majke od učenika. Program je bio zanimljiv i raznolik, pa ćemo redom spomenuti sve točke.

Recitaciju “Mama” izveli su učenici 1. razreda Emanuel Stanić, Ognjen Babić, David Krišto i Petar Matić. Igrokaz “Mama, što je meni” izveli su učenici 3. razreda Luka Lukić, Petra Banović, Tea Martinović i Andreo Šimić. Recitaciju “Mama” izvela je učenica 4. razreda Antea Jurić. Petra Raguž i Dario Babić pokazali su kako naši najmlađi doživljavaju “Majčin dan”. Koje je najljepše slovo abecede raspravili su učenici 2. razreda Antonio Buntić, Josip Miloš, Petra Šutalo, Antea Prce, Mateo Raguž. Recitaciju “Majka” izveli su učenici 4. razreda Klara Kovač i Ivo Kulaš. Kako bi se majka mogla “preveslati” pokazali su učenici 2. i 3. razreda Tea Martinović i Luka Lukić. Marko Merdžan (3. razred) recitacijom je rekao čemu služi mama. Da djecu ne donose rode pokazali su učenici 2. i 3. razreda Antea Prce, Marko Bošnjak i Antea Merdžan. Igrokaz u obliku razgovora djevojčice Ane i majke izveli su učenici 5. razreda Sara Andrun, Petra Andrun, Ana Marija Šimić, Luka Prce i Ivo Buntić. Recitaciju “Moja mama” izveli su učenici 4. razreda Adrian Banko i Filip Kulaš. Na kraju su zahvalnost svakoj majci kroz pjesmu “Mama, hvala ti!” pokazali su učenici 2. i 3. razreda. Sve u svemu bilo je to jedno zanimljivo druženje.

U CŠ Višići učenici 6. a zajedno sa svojom nastavnicom hrvatskog Marijanom Milićević pisali su zanimljive čestitke majkama. Nadahnuti značajem majki pokušali su dati svoj mali doprinos obilježavanju ovog vrlo značajnog datuma. Zbilja su se potrudili, a rezultat njihovog rada izložili su na školskom panou. Mi smo izdvojili jednu kratku pjesmicu učenice Ane Prkačin na svojoj čestitki. Ona ide ovako:

 

Majka je ljubav,

Majka je sreća,

One je sve što ti treba.

 

Ona te voli,

Ona te ljubi

I svijet bi okrenula

Da te ne izgubi.

 

Ostale radove, zajedno s fotografijama priredbe u Domanovićima pogledajte u galeriji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *