Natjecanje iz matematike za osnovne škole u HNŽ-u

Udruga matematičara Ruđera Boškovića organizira županijsko natjecanje iz matematike učenika VIII. i IX. razreda osnovnih škola HNŽ koji nastavu slušaju na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu. Natjecanje će se održati 17. ožujka 2018. godine u zgradi Fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru. Školska natjecanja treba provesti do 7. ožujka 2018., a provesti će ih aktivi nastavnika matematike za svoju školu.

Svaka škola na natjecanje može prijaviti najviše dva učenika za VIII. razred i najviše dva učenika za IX. razred. Škola koja ima ukupno pet i više odjela VIII. razreda ili pet i više odjela IX. razreda može za taj razred prijaviti tri učenika-natjecatelja (za svaku eventualnu izmjenu, broja učenika po razredu, treba obvezno obaviti konzultacije s Nikom Sušcem).

Prijave s imenima učenika-natjecatelja i njihovih nastavnika-pratitelja dostaviti do 9. ožujka 2018. godine na fax. 036/806-576 ili e-mail: niko.susac@tel.net.ba ili udrugamat.rboskovica@gmail.com

Prijave možete poslati na formularu u prilogu.

Molimo učitelje matematike da upoznaju svoje učenike s propozicijama natjecanja:

– natjecanje – izrada zadataka traje 90 minuta

  • učenici-natjecatelji u prostor gdje će se natjecati (učionicu) mogu unijeti isključivo pribor za pisanje, ravnalo i šestar,
  • učenik-natjecatelj ne može za vrijeme natjecanja napustiti prostor (učionicu) gdje se natječe i ponovno se vratiti i nastaviti natjecanje.
  • učenici koji ne dođu na natjecanje u pratnji bar jednog nastavnika matematike svoje škole (iznimno nastavnika neke druge struke) ne mogu pristupiti natjecanju.

Učenici-natjecatelji u pratnji svojih nastavnika trebaju doći u zgradu Fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Mostaru 17. ožujka 2018. do 9:00 sati.

Detaljan program natjecanja za 17. ožujka 2018. (program traje od 9:00 do 14:00 sati) dobit ćete pri dolasku u zgradu FPMOZ u Mostaru.

Učenici koji osvoje prvo mjesto u VIII. razredu i prvo mjesto u IX. razredu će sudjelovati na natjecanju na razini BiH koje će se održati u svibnju 2018. godine.

Proglašenje službenih rezultata natjecanja, dodjela diploma i nagrada (za prva tri mjesta u oba razreda), te zatvaranje natjecanja bit će u 13:30 h.

Za sva pitanja, vezano za ovo natjecanje možete se obratit na mobitel 063/359-200 (Niko Sušac)

dopis žup. nat OŠ 2018

S poštovanjem,

Predsjednik Udruge

Niko Sušac, prof.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *