FOTO: Božićna priredba u PŠ Domanovići

Dana 22. prosinca 2017. u PŠ Domanovići održana je priredba u povodu Božića i završetka prvog polugodišta. Sadržajan i zanimljiv program sa svojim učenicima pripremile su učiteljice Željka Musulin, Sanela Puljić, Mirjana Marinović i Draženka  Dadić, te nastavnica hrvatskog i voditeljica dramske sekcije predmetne nastave PŠ Domanovići Danijela Milanović. Svaka učiteljica je u svom odjelu sa svojim učenicima pripremala točke recitacije i igrokaze, dok su plesne točke uvježbavane zajednički. Program su vodile učenice 5. razreda Sara Andrun i Ana Marija Šimić.

Na početku su učenici 5. razreda okupljene pozdravili pjesmom “Zvona Zvone”, da bi potom dramska sekcija predmetne nastave izvela igrokaz “Samo tvoja ljubav može”. Recitaciju pjesme “Božićna jelka” izveli su učenici 1. razreda Emanuel StanićDavid Krišto i Petar Matić, a nakon njih su učenici drugog razreda Petra Šutalo, Mateo Raguž i Josip Miloš kroz igrokaz pokazali kakvu božićnu želju ima jedan mali medo. Recitaciju “Dar malom Isusu” izveli su učenici 3. razreda Matia Lovrić, Spomenko Jurić, Andreo Šimić, Marko Merdžan i Luka Lukić, a kako izgledaju novogodišnje želje pokazali su svojom recitacijom učenici 4. razreda Antea Jurić i Ivo Kulaš. O čemu za vrijeme blagdana razgovaraju blagdanski miševi otkrili su nam učenici 3. razreda Marko Merdžan i Luka Lukić.

Da naši učenici ne znaju samo hrvatski i engleski, pokazali su nam svojom plesnom točkom Veo-veo koja je na španjolskom jeziku učenici 2. i 3. razreda. Učenik 2. razreda Mateo Buntić recitirao je pjesmu “Prosinac”, dok su igrokaz “Božićna uspavanjka” izveli učenici prvog razreda Petra Raguž i Dario Babić. Kako božićno zvono traži sreću ispričali su učenici 5. razreda Anamarija Pehar, Sara Andrun, Gabrijel Filipović, Antonio Ostojić, Ana Marija Šimić i Luka Prce, dok je recitaciju “Djed Božićnjak” izveo učenik 4. razreda Filip Kulaš.

Razgovor između mačke i božićnog drvceta vodili su učenici 2. razreda Antea Prce i Marko Bošnjak, a recitaciju “Jelka” izvela je učenica 4. razreda Klara Kovač. “Dječji razgovor s dječešcom u jaslicama” izveli su učenici 3. razreda: Anđela Merdžan i Petra Banović. Nakon ove točke išao je igrokaz “Istina iz Betlehema” odigrali su Mario Ostojić, Goran Merdžan, Luka Merdžan, Petra Andrun i Ivo Buntić. Učenici 4. i 5. razreda Ivana Katarina Popović, Gabrijela Marković, Adrian Banko i Matea Lovrić recitirali su pjesmu “Sve je novo na početku nove”.

Na kraju programa i druženja svi sudionici zajednički su otpjevali pjesmu “Sretan Božić svakome” i na taj način u ime PŠ Domanovići poželjeli najbolje želje za blagdan Božića i za godinu koja nam dolazi. Vjeroučitelj Željko Buntić priredbu je popratio fotografijama koje možete pogledati u galeriji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *