FOTO: Predstava “Božićna šala mala” uspješno izvedena u našoj školi

Božić je vrijeme ljubavi, mira i sreće. Sva djeca za Božić žele dobiti poklone od djeda Božićnjaka. U tom duhu dana 20. prosinca u našoj CŠ Višići Dramski studio HNK Mostar izveo je igrokaz “Božićna Šala Mala” koji je napisala i režisirala Sandra Grgo Soldo. Glumci su bili Pero Prskalo (Zezanko Zabrzlanko), Ilija Pujić (Djed Božićnjak) i Dragana Matrak (Babanko).

Radnja se odvija oko pitanja tko je pravi Djed Božićnjak. Znatiželjni Babanko želi otkriti tu tajnu i postavljajući brojna trik pitanja pokušava izvući priznanje tko je pravi djed. Međutim, obadvojica vrlo uspješno odgovaraju na pitanja. Ipak laž nije mogla trajati vječno i na kraju se razotkrilo da se Zezanko Zabrzlanko samo htio našaliti glumeći Djeda. U zadnjem dijelu predstave glumci su zajedno s djecom na pozornici plesali i družili se.

Gledajući dječja lica, a i lica naših djelatnika koji su bili na predstavi mogli smo zaključiti da je bio pun pogodak biti ovdje i nadamo se da ćemo imati priliku češće susretati glumce HNK i da će u budućnosti naša škola ostvariti značajnu suradnju s ovom kulturnom ustanovom. Razlog je i taj što kod nas vrlo uspješno djeluje dramska sekcija koju je posebno pohvalila autorica predstave. Što se tiče “Božićne šale male” Sandra Grgo Soldo bila je zadovoljna njenom izvedbom kao i dočekom u našoj školi koji je bio ugodan i prijateljski, baš u duhu predstave koja nas sve želi vratiti istinskim osjećajima blagdana. “Glavna bit igrokaza je dječji osmijeh, božićna ljubav i sreća”, istaknula je Sanda.

Nikolina Limov (novinarska sekcija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *