FOTO: Različitim aktivnostima obilježen blagdan svetog Nikole u našoj školi

U našoj centralnoj školi kao i u područnim blagdan svetog Nikole obilježen je domišljato i raznoliko. Ime “Sveti Nikola” sigurno je svima poznato. On je zaštitnik pomoraca i djece, te ujedno i dobročinitelj koji svake godine obilazi dobru, ali i zločestu djecu. Slavi se svake godine 6. prosinca.

Povodom toga nastavnica Marijana Miličević zajedno sa 6. razredom ukrasila je i uljepšala školski pano. To je isto uradila i voditeljica likovne sekcije  razredne nastave CŠ Višići, učiteljica Ksenija Brajković. Ono što je najviše obradovalo najmlađe jest sam dolazak svetog Nikole u našu centralnu školu. Dočekan je s veseljem i pjesmom. Djeca su bila zadovoljna i sretna jer su dobili poklone, no samo su naši najmlađi, tj. vrtićani i 1. razred imali priliku duže se družiti sa sv. Nikolom te dobiti poklone od njega. Prije odlaska sv. Nikole sva djeca su izašla na školski hodnik kako bi ga vidjeli, otpjevali su mu pjesmu te se svi skupa uslikali. Prvašići su također od papira napravili sv. Nikolu u znak dočeka. Uz želje za ponovnim dolaskom djeca su pozdravili sv. Nikolu te se tako i završilo ovo darivanje.

Osim dolaska sv. Nikole održane su i priredbe u CŠ Višići i PŠ Domanovići u organizaciji učiteljica razredne nastave. U CŠ Višići prvašići pod vodstvom učiteljice Ksenije otpjevali su pjesmu “Sveti Nikola”. Četvrtaši koje vodi učiteljica Marija Doko izrecitirali su pjesme “Dječji oglas” i “Pozdrav sv. Nikoli”. Vidjeli smo i tri igrokaza. Dramska sekcija pod vodstvom učiteljice Žane Blažević izvela je dosta zanimljive igrokaze “U noći svetog Nikole” i “Čekamo svetog Nikolu”, dok su trećaši pod vodstvom učiteljice Mare Dadić izveli igrokaz “Važan razgovor” koji govori o posjeti svetog Nikole i anđela najmlađim.

Zanimljivo je bilo i u PŠ Domanovići. Tamo su učiteljice zajedno sa svojim učenicima organizirale jako dojmljivu priredbu, a u galeriji pogledajte fotografije te priredbe kao i sve ostale fotografije vezane za blagdan sv. Nikole iz naše škole.

Nikolina Limov (novinarska sekcija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *