Nagradni natječaj “Nije faca tko hejt baca”

Povodom 20 godina uspješnog poslovanja, Mikrokreditno društvo „Mikrofin” raspisuje nagradni Natječaj za osnovne škole i učenike: Nije faca tko hejt baca – pokaži svima snagu prijateljstva.

OPIS AKTIVNOSTI

Natječaj je namijenjen učenicima osnovnih škola, s ciljem da ih se potakne razmišljanje o prijateljstvu i proaktivno djelovanje u situacijama vršnjačkog nasilja.

U fokusu teme su afirmacija prijateljstva i stvaranje zdrave atmosfere, odnosno borba protiv vršnjačkog nasilja. Pozivamo učenike da nam, bez predrasuda, a uz pomoć svojih učitelja i nastavnika, na kreativan način ispričaju svoju priču o prijateljstvu u kojoj prijatelji mogu biti slični ili različiti.

Učenici mogu poslati radove u 4 kategorije:

1. Video-klip – kratki film ili glazbeni video ne duži od 3 minute. Može se snimati mobilnim telefonom.

2. Najbolji multimedijalni rad – strip, animacija, aplikacija, kolaž.

3. Najbolji literarni rad – priča, esej, poema, rep, novinarski tekst.

4. Najbolja inicijativa ili program – aktivnost koja nije obuhvaćena drugim kategorijama, a koja promovira prijateljstvo i vrijednosti koje se suprotstavljaju vršnjačkom nasilju.

NASLOV/SLOGAN

Slogan natječaja prilagođen je uzrasnoj grupi u kojoj je, prema istraživanjima, pojava vršnjačkog nasilja najzastupljenija (12 do 15 godina) „Nije faca tko hejt baca“, obuhvaćajući ovim i vrlo aktualnu pojavu nasilja među vršnjacima na internetu. Podslogan je „Pokaži svima snagu prijateljstva“.

 NAGRADNI FOND

Pobjedničke ekipe osvajaju nagrade za svoje osnovne škole, kao i pojedinačne nagrade za svakog člana ekipe. Nagrade za škole predstavljaju opremu za nastavne kabinete ili školsku biblioteku* u vrijednosti od:

1. mjesto – 5000 KM,

2. mjesto – 3000 KM,

3. mjesto – 2000 KM.

*Nagrada može biti iskorištena za drugu intervenciju potrebnu za poboljšanje kvaliteta nastave u školi, ali novac ne može biti uplaćen na račun.

TEHNIČKI UVJETI

U zaglavlјu svakog rada obavezno treba navesti sljedeće podatke: naziv teme, članove ekipe (ime, prezime, razred), ime i adresu škole; ime, telefon i elektronsku adresu nastavnika-mentora. Ekipa se sastoji od najmanje tri učenika uz pratnju nastavnika/mentora. Jedna škola može poslati projekte u više kategorija. 

Radovi bez ovih podataka neće se uzimati u obzir.

  1. Radove dostaviti najkasnije do 31. prosinca 2017. godine.
  2. Radovi  koji budu pristigli poslije predviđenog roka neće biti uzeti u razmatranje.
  3. O rezultatima Natječaja i završnoj svečanosti dodjele nagrada svi sudionici će biti obaviješteni najkasnije do  1. ožujka 2018. godine.

SELEKCIJA

Radove bira četvoročlana komisija, koja će se sastojati od tri vanjska stručna suradnika i jedan predstavnik Uprave MKD „Mikrofin”.

mikrofin.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *