FOTO: Naši učenici na premijeri filma “Coco i velika tajna”

Dana 23. studenog u kinu Mogorjelo u Čapljini održana je premijera najnovijeng 3D Diesneyevog crtanog hita pod nazivom “Coco i velika tajna” redatelja Leea Unkricha i Adriana Moline. Premijera se u kratkom vremenskom roku odigravala u različitim krajevima svijeta. U Americi premijera je zakazana za njihov praznik Dan zahvalnosti i postigla je ogromnu gledanost.

Tijekom toga dana organizirana su prikazivanja filma za škole čapljinske općine. Za učenike PŠ Domanovići, PŠ Bobanovo i PŠ Šuškovo premijera je bila u 10:00 h, dok je za učenike CŠ Višići, PŠ Čeljevo, PŠ Svitava, PŠ Dračevo i PŠ Gnjilišta film prikazan u 12:00 h.

Novac koji su učenici izdvojili iznosio je svega 5KM: 3KM za ulaznicu i 2KM za autobus. Crtani je bio zanimljiv te je izazivao smijeh i veselje. Radnja se odvija kroz običaje oko Dana mrtvih u Meksiku, a glavni junak je 12-godišnji dječak koji je volio svirati gitaru, a obitelj mu nije dozvoljavala. Slijedio je svoje srce koje ga je odvelo u nove pustolovine, u Zemlju mrtvih gdje su ga čekale neobične zgode i veliki obrati koji su mu otkrili pravu istinu. Te svakakve, raznolike pustolovine su ga naučile da je najbolje biti sa svojom obitelji te se njoj i vratio. Obitelj mu je zabranjivala glazbu upravo zbog nesretne sudbine jednog njihovog pretka glazbenika kojemu su na prevaru otete pjesme, karijera i život, i koji je ubijen od iste osobe koja se obogatila i proslavila na račun njegovih pjesama. Sve te stvari Miguelu se otkrivaju kroz događaje i saznaje da je njegova prabaka koja je bila stara, nemoćna i na izmaku snaga, ustvari bila kćer tog pretka. No, kad je dječak zasvirao na gitari i zapjevao baka se promijenila te zajedno s njim zapjevala. Sjetila se svog oca kad je tu pjesmu pjevao samo za nju. Cijela obitelj je tomu svjedočila i svi su bili sretni, te su se pokajali što su dječaku zabranjivali glazbu. Od sada je Miguel mogao svirati, a u obitelj se vratila sreća koja je nedostajala od kada su isključili glazbu. Ovaj prekrasan poučan crtani sigurno će utjecati na ljude koji unatoč zabranama slijede svoje snove.

Nikolina limov 7. a (Novinarska sekcija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *