FOTO: Učenici i djelatnici OŠ “Lipanjske zore” Višići odali počast žrtvama Vukovara

Učenici i djelatnici naše centralne škole paljenjem svijeća pokraj spomenika žrtvama Domovinskog rata ispred škole odali su počast gradu Vukovaru u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Od svijeća su načinili slova u obliku natpisa ”VUKOVAR” kao znak suosjećanja za sve civile koji su stradali nevini na Ovčari i drugim stratištima te nesretne 1991. godine.

Dan sjećanja na žrtve Vukovara obilježava se svake godine 18. studenog, a kako je taj datum subota, odlučili smo obilježiti sve dan ranije. Inače Dan sjećanja ustanovljen je 1999. god. kada je Hrvatski sabor donio odluku o tome da se odredi datum na kojem će se dostojanstveno odati slava, počast i priznanje stradanju Vukovaraca i grada koji je u potpunosti bio porušen. Nakon te saborske odluke u svim krajevima koje nastanjuju Hrvati na poseban način se štiti i njeguje ta velika žrtva ljudi i jednog grada kojeg nazivaju simbolom hrvatske slobode sa željom da se takve stravične stvari više nikad ne ponove. Naši učenici i djelatnici na najbolji su se način uključili u obilježavanje Dana sjećanja poklonivši se žrtvama ispred našeg spomenika.

Škola posebno zahvaljuje Mariju Ragužu, Damiru Obadu, Marcelu Ragužu, Franji Jurici, Iliji Falaku, Dinku Boškoviću i Toniju Jurici na doniranim lampinjonima.

Veronika Jerkić (novinarska sekcija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *