FOTO: Naše područne škole sudjelovale na manifestaciji Dani kruha u Čapljini

Učenici područnih škola Dračevo, Bobanovo, Svitava, Gnjilišta i Šuškovo zajedno sa svojim učiteljicama sudjelovali su na središnjoj manifestaciji Dana kruha pod nazivom Hvala ti zemljo za plodove tvoje koja se tradicionalno održava na Trgu kralja Tomislava u Čapljini. Ove godine Dani kruha bili su humanitarnog karaktera jer je prihod od prodaje išao obitelji Ivana Karamatića koji čeka transplataciju bubrega. Osim naše škole na manifestaciji su sudjelovale i ostale čapljinske škole, vrtići, društva i udruge. Ravnatelj naše škole Đure Raguž svečano je otvorio Dane kruha istaknuvši važnost ove manifestacije za naše krajeve.

Kako iskazati zahvalu nekom tko ne prima materijalne stvari? Na vrlo jednostavan i skroman način, iskažimo počast zemlji koja nas svakodnevno uveseljava svojim obiljem. Poštujmo ju i čuvajmo njena prirodna bogatstva, učimo mlade pozitivnom odnosu prema prirodi i svemu što nam ona daje. Izgradnjom prirodnog sklada na relaciji čovjek-priroda imamo osiguranu budućnost. Čovjek je oduvijek živio u skladu s prirodom i ako poštujemo njene zakonitosti ona će nam višestruko uzvraćati. Priroda je moćna, snažna, nezamjenjiva i uz minimalno poštovanje uvijek nam iznova uzvraća svojim obiljem.”, istakao je ravnatelj prilikom otvaranja manifestacije.

Naši učenici su uz pomoć svojih ukućana i učiteljica mnogo toga lijepog pripremili i stolovi su im bili bogato aranžirani različitim krušnim poslasticama, kolačima i voćem. U sklopu manifestacije održan je i prigodni program u kojem su se nekom točkom predstavljali svi sudionici. Ispred naše škole to su učinili učenici PŠ Gnjilišta izvedbom igrokaza ”Jabuka”. Pokrovitelj cijele manifestacije bio je načelnik Čapljine dr. Smiljan Vidić. Učenici PŠ Dračevo darovali su načelnika prigodnom košaricom i domaćom pogačom, a on je za uzvrat novčanim prilogom počastio našu školu. Za izgled pozornice pobrinuo se naš nastavnik likovnog Ernesto Markota.

Odaziv građana i prodavača zaista je bio velik i mnoge su institucije sudjelovale u ovom događaju što prodajom, što kupovinom tako da možemo reći da su Dani kruha protekli jako uspješno, a što je najvažnije obitelj Ivana Karamatića dobit će prijeko potrebna sredstva za liječenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *