Poziv na književni susret o Nikoli Martiću (subota, 30. rujan u 16:00 h)

XIII. Neretvanski književni, znanstveni i kulturni susret – Nikola Martić, hrvatski pjesnik (Višići, 05. kolovoz 1938.-29. siječanj 2013.) održat će se 30. rujna (subota) u 16:00 h. Susreti o Nikoli Martiću traju od 28. do 30. rujna, a o njemu će se govoriti u Neumu, Metkoviću, Pločama, Opuzenu, Čapljini i na kraju u njegovim rodnim Višićima.

Okupljanje svih onih koji žele prisustvovati ovoj manifestaciji je u mjesnom groblju “Sv. Ante” u Višićima, gdje će se naš župnik don Vinko Raguž s ostalim sudionicima kratko pomoliti na grobu Nikole Martića, a nakon obreda ide se u školu gdje će se održati prigodni program. Dragan Ivanković, naš sumještanin, ukratko će reći par rečenica o pokojnom Nikoli Martiću, tri učenice naše škole će izrecitirati po jednu njegovu pjesmu, a o njemu će pričati i neki hrvatski književnici koji će prisustvovati na ovoj priredbi. Stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane mještane da dođu i bolje se upoznaju s likom i djelom našeg pokojnog Nikole Martića.

 

One thought on “Poziv na književni susret o Nikoli Martiću (subota, 30. rujan u 16:00 h)”

  1. Moj dragi prijatelj! Da sam znao, na vrijeme bio obaviješten, poslao bih vam tekst o Nikoli, koji je nepobitno sjajan pjesnik, a bijaše u svakom pogledu i uzoran čovjek. Volim njegovu poeziju, a volim ga se sjetiti i kao osobe. Drage osobe.

    Predrag Finci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *