Međunarodno natjecanje mladih u pisanju najljepšeg pisma u 2017. godini – Vrijedne nagrade

Svjetska pošta unija (UPU) i ove godine organizira izbor najljepšeg pisma mladih. Natjecanje je dio međunarodnog natjecanja koje je organizirano kako bi se potaknulo razvijanje umijeća pisanja i promicanje međunarodnog prijateljstva. Pismo, koje će na natjecanju predstavljati BiH, odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu. Ove godine tema je „Zamisli da si savjetnik novom Glavnom tajniku UN- a. S kojim globalnim problemom bi mu pomogao suočiti se i kako bi mu savjetovao riješiti ga?“

 Na natjecanju mogu sudjelovati mladi od 9 do 15 godina starosti, a otvoreno je do 15. travnja 2017. godine. Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni tablet računalima i novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM) kao i njihovi nastavnici materinskog jezika (100 KM). A preostali učenici od 4. do 10. mjesta bit će nagrađeni kompletima poštanskih maraka.
Hrvatska pošta Mostar prigodnim darom nagradit će 5 škola iz kojih na adresu HP Mostar pristigne najveći broj pisama, te 10 najboljih radova diplomama i zbirkama poštanskih maraka.

Više informacija o natjecanju i propozicijama možete dobiti na službenoj web stranici HP Mostar www.post.ba i Facebook stranici /HrvatskapostaMostar/.

vecernji.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *