Božićna priredba u područnoj školi u Domanovićima

Kao i prethodnih godina u Područnoj školi Domanovići održala se Božićna priredba u povodu završetka prvog obrazovnog razdoblja. Unatoč otežavajućim uvjetima rada zbog obnove škole i prelaska iz učionice u učionicu, te edpidemije gripe i pljuskavica ipak je sve prošlo u najboljem redu. Učenici i njihove učiteljice i nastavnici potrudili su se da program bude maštovit i zanimljiv tako da su prisutni imali što vidjeti.

Učenici 6. razreda pobrinuli su se za glazbeni dio priredbe pjevajući pjesme Sretan Božić i Spavaj Isuse mali. Bila su i 4 igrokaza.

Učenici prvog razreda Antonio Buntić, Petra Šutalo, Mateo Raguž, Josip Knežević, Josip Miloš i Luka Babić izveli su igrokaz Isusu za rođendan. Igrokazom Anđeo i pastiri predstavili su se učenici trećeg razreda Anđela Merdžan, Marko Merdžan, Spomenko Jurić i Andreo Šimić. Trećaši su bili aktivni u igrokazima, pa su izveli još dva i to: Dječak i Snjegović (Filip Kulaš i Ivo Kulaš) i Miško i Šiško (Antea Jurić i Klara Kovač).

Priredbu su obilježile i brojne recitacije. Spomenut ćemo neke: Dođi, dođi Božiću (Ilija Banović, 5. razred), Božićna noć (Ivo Merdžan i Josipa Đerek, 5. razred), Božićnim zvijezdama (učenici drugog i trećeg razreda: Luka Lukić, Tea MartinovićMatijas Jukić, Matija Lovrić, Andrijan Banko, Petra Banovčić). U recitacijama su još sudjelovali i Petra Šutalo, Marko Bošnjak, Josip Matić, Ante Lovrić, Marko Medved, Franjo Buconjić, Petra Filipović, Darija Mijić, Anđela Udovčić, Ivo Buntić, Gabrijel Filipović, Mario Ostojić, Antonio Ostojić, Luka Prce, Ante Merdžan, Goran Merdžan, Petra Andrun, Sara Andrun, Mateo Lovrić, Anamarija Pehar, Anamarija Šimić, Anđela Babić, Ivana Katarina Popović i Gabrijela Marković.

Vjerujemo da će se obnova škole nastaviti punim intenzitetom, kako bi u nekoj od narednih investicija na red došla i školska dvorana obnovom koje bi se dobio adekvatan prostor za sve priredbe, predstave, susrete i sve kulturne i sportske sadržaje u ovoj područnoj školi budući da je prostor učionice u kojoj su do sad održavane priredbe relativno mali i često nema dovoljno mjesta za sve posjetitelje.

Igor Beno

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *