Učenici PŠ Domanovići na Danu otvorenih vrata u vojarni “Božan Šimović” u Čapljini

Učenici razredne nastave PŠ Domanovići zajedno sa svojim učiteljicama Mirjanom, Sanelom, Željkom i Draženkom boravili su u posjeti čapljinskoj vojarni ”Božan Šimović” gdje su zajedno s učenicima drugih škola s područja Hercegovine nazočili Danu otvorenih vrata organiziranom u povodu 11. godišnjice osnivanja Oružanih snaga BiH. Događaj je organiziralo Zapovjedništvo 4. pješadijske brigade i 4. logistički bataljon Zapovjedništva logistike.

Brigadir Senad Memić na početku je pozdravio mališane da bi zatim uslijedilo druženje s vojnicima koji su učenike informirali o mnogim stvarima vezanim za vojsku, a najviše se govorilo o minama i opasnostima vezanim uz njih. Održano je i predavanje o protupožarnim aparatima, pa su učenici uz nadzor rukovali nekim od tih aparata. Ipak, naše mališane najviše se dojmio helikopter u kojem su imali priliku sjediti kao i prisustvovanje pravoj vojnoj vježbi gdje su vojnici prikazali svoje manevre, a djeci su dozvolili da u rukama drže puške što je za njih bio pravi doživljaj. Poslije svega čekala ih je klasična vojna hrana – grah.

Ovim posjetom učenici su se ujedno i informirali, educirali i družili, ali i osjetili bar na kratko kako je to biti vojnik. Ipak, zaželimo im da im puške nikad u životu ne trebaju i da žive u svijetu mira.

Osim učenika naše područne škole Danu otvorenih vrata nazočili su učenici i nastavnici OŠ Kočerin, OŠ “Vladimira Pavlovića” Čapljina, OŠ Čapljina, OŠ Stolac, Prve osnovne škole Stolac, OŠ ”Antun Branko Šimić” Mostar i OŠ “Sveti Sava” Ljubinje.

Igor Beno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *