Primopredaja dužnosti na mjestu ravnatelja Osnovne škole “Lipanjske zore” Višići

Dana 04. studenog 2016. svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća u našoj centralnoj školi ravnateljica škole gospođa Nada Pažin koja ovih dana odlazi u mirovinu toplim se riječima oprostila od djelatnika i predstavila novog ravnatelja, a to je Đure Raguž, profesor povijesti i zemljopisa iz Višića koji je do sada bio djelatnik Katoličkog školskog centra „Sv. Pavao“ u Zenici. Ravnateljica je za djelatnike spremila mali domjenak u školskom holu, a nastavnici i djelatnici su također darovali ravnateljicu prigodnim poklonima koje su u ime svih uručili: knjižničar Igor Beno, te nastavnici Željko Buntić i Miloš Jelčić, dok je nastavnica hrvatskog jezika Marina Galić pročitala dojmljivu pjesmu Dragutina Tadijanovića „Gozba“. Poslije toga uslijedila je zakuska i zajednička fotografija ravnateljice s djelatnicima i novim ravnateljom za uspomenu.

Dosadašnjoj ravnateljici zahvaljujemo za sve one dobre stvari koje je učinila na toj, u današnjem vremenu nimalo laganoj funkciji, te joj želimo sve najbolje u daljnjem životu. Ujedno joj čestitamo i rođendan kojeg slavi 05. studenog, a novom ravnatelju želimo da narednih godina uspješno i konstruktivno rukovodi školom i da škola postigne sve one uspjehe i ostvari pune potencijale svojih djelatnika i učenika.

Nekoliko rečenica o bivšoj ravnateljici i budućem ravnatelju

Nada Pažin osnovnu je školu pohađala u Višićima, a srednju u Čapljini. U Dubrovniku je završila Pedagošku akademiju gdje je stekla zvanje nastavnika tadašnjeg hrvatsko-srpskog jezika. Kratko je vrijeme radila u OŠ ‘”Veselin Bećević” u Čapljini (današnja OŠ “Vladimira Pavlovića”) da bi od 1973. god. pa do danas bila djelatnica OŠ “Lipanjske zore” Višići (tadašnja OŠ “Đuro Pucar Stari”). Kao nastavnica hrvatsko-srpskog i hrvatskog jezika radi od 1973. do 2007. god., kada je stupila na dužnost ravnateljice škole koju je obnašala do 06. studenog 2016.

Idućeg dana, u ponedjeljak 07. studenog 2016., na novu dužnost je stupio Đure Raguž. Osnovnu školu pohađao je u Višićima, srednju u Čapljini, a fakultet povijesti i zemljopisa završio je na Sveučilištu u Mostaru. Od 2011. god. djelatnik je Katoličkog školskog centra „Sv. Pavao“ u Zenici, gdje je i stekao uvjete za svoje novo radno mjesto. Vjerujemo da svoju mladalačku energiju i želju za napretkom uspješno može ukomponirati kroz ovaj posao u školi jer ima velik motiv pomoći svom mjestu, a najviše djeci i mladima kako bi imali dobre uvjete školovanja i u konačnici ostvarili svoj potencijal. Nadamo se da će u skladu s tim škola napredovati i u materijalnom i u organizacijskom planu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *